Månadens medlemsföretag: Terminalengruppen!

05 mars 2019

Om Terminalengruppen:

Terminalengruppen är i ett expansivt skede och där ett av affärsområdena heter Inflyttningslots. En tjänst som funnits i flera år och som nu tar nästa steg för att möta ett ökande behov av kompetensförsörjning och inflyttning till länet. Inflyttningslots är en fristående verksamhet inom Terminalengruppen som hjälper arbetsgivare i Norrbotten att attrahera och rekrytera från annan ort eller annat land genom att ta hand de praktiska delarna av flyttprocessen utifrån behov och önskemål.

Vi har ställt 3 frågor till Peder Hansson VD för Terminalengruppen:
 
1. Vad är det som är unikt med Terminalengruppens tjänst ”Inflyttningslots” och som skapar framgång?
Det unika med Inflyttningslots är att tjänsten är en del av en större helhet inom Terminalengruppens övriga utbud inom tex hela eller delar av rekrytering samt HR-stöd där vi bland annat går in, operativt, på del- eller heltidtid som företagets egen HR chef eller HR strateg. Samtidigt är Inflyttningslots helt fristående. Inflyttningslots kan användas även då företaget väljer att genomföra sin rekrytering på egen hand. Terminalengruppens vision är att öka, behålla och förädla den norrländska arbetskraften.
Vi vill att alla som är beredda att söka sig till Norrbotten också ska ta steget och att våra arbetsgivare underlättar en flytt genom att erbjuda praktiskt inflyttningsstöd via Inflyttningslots. Det blir enklare för den önskade kandidaten med eventuellt medföljande familj att tacka ja, samtidigt som processen blir mer effektiv för alla parter. Framgång inte bara för Inflyttningslots eller enskilda företag, utan för hela regionens utveckling.

2. Hur har medlemskapet i Norrbottens Handelskammare hjälpt Terminalengruppen och Inflyttningslots?
Norrbottens Handelskammare delar vår vision kring ökad internationalisering och är ett värdefullt stöd när det gäller omvärldsbevakning i ett regionalt perspektiv. I en global verklighet, där kompetens och arbetskraft allt mer flyter mellan länder och branscher, ser vi att medlemskapet i Norrbottens Handelskammare ger oss och regionen alla möjligheter att utvecklas i rätt riktning. När nu Inflyttningslots lyfts fram på ett tydligare sätt blir Handelskammaren en möjlighet till fler och nya kontakter på olika arenor, främst inom kompetensområdet men också inom internationell handel.

3. Vad är det viktigaste för er just nu för att kunna ta nästa steg?
Att arbetsgivare i Norrbotten blir ännu bättre på att öppna upp sin verksamhet för möjligheten till kompetens som kommer från annan ort eller annat land. Alla vet att vi behöver ta ett helhetsgrepp kring länets fortsatta tillväxt och vi kan inte sitta och vänta på framtiden för den är redan här. Tänk dig genomslagskraften i att bli den region som är allra bäst på att ta hand om vår inflyttande kompetens. Att erbjuda Inflyttningslots är ett stort steg i den riktningen, så tveka inte att höra av dig till oss på Inflyttningslots för att etablera ett samarbete inom dessa områden.

Läs mer på www.inflyttningslots.se och www.terminalen.nu

 

Fler medlemsföretag

21 jun 2023

Möt Våra Medlemmar Hive Digital Technologies

Möt Våra Medlemmar, Hive Digital Technologies Hive Digital Technologies är ett kanadensiskt börsnoterat bolag (NASDAQ: HIVE) som driver ett av...

KompetensMånadens medlemsföretagNyheter
31 mar 2023

Månadens Medlemsföretag Talga

Talga utvecklar gröna batterianodsprodukter, teknologi och innovationsmaterial i norra Sverige som bidrar till en hållbar framtid. Företaget är vertikalt integrerade,...

KompetensMånadens medlemsföretagNyheter
Hitachi Energy Installation Norge
01 feb 2023

Månadens Medlemsföretag Hitachi Energy

Hitachi Energy är en global teknikledare som arbetar för att främjar ett hållbart energisystem. I Sverige jobbar ca 4900 personer...

InfrastrukturMånadens medlemsföretagNyheterNyhetskategorier