Kom och jobba på Norrbottens Handelskammare som Kommunikations- och Marknadskoordinator!

02 maj 2022

Som kommunikations- och marknadskoordinator på Norrbottens Handelskammare arbetar du i en självständig roll med många spännande och omväxlande arbetsuppgifter i en internationell kontext.

I det dagliga arbetet kan det svänga snabbt, beroende på vad som är aktuellt och viktigt för näringslivet och våra medlemsföretag. Det kan röra sig om att publicera innehåll på våra sociala medier, skriva debattartiklar och remissvar, presentera Norrbottens näringsliv för olika aktörer eller sammanställa information. Du kommer att vara en viktig medarbetare i vårt team i planering och genomförande av olika aktiviteter som ambassadörsbesök, rundabordssamtal med företag och webinarier/seminarier. I arbetet ingår även att stötta nuvarande och nya medlemsföretag i olika frågor. Större delen av ditt arbete kommer att vara operativt men med strategiska inslag.

Rent konkret innebär det att du:

  • Planerar, producerar och koordinerar innehåll för vår webb, nyhetsbrev samt sociala medier (Linkedin och Facebook) och ser till att det har en röd tråd och att Norrbottens Handelskammares varumärke stärks.
  • Koordinerar projekt, event och medlemsaktiviteter – inför, under och efter. Förutom en generell översikt över Handelskammarens eventplanering innebär detta exempelvis att planera och utföra från idé till utvärdering, ta fram inbjudningar, vara delaktig i programutformning, hålla kontakt med talare samt kontakt med externa samarbetspartners.
  • Agerar stöttepelare till dina kollegors arbete med pressmeddelanden, rapporter, nyheter, debattartiklar, krönikor eller liknande. Detta innebär att du behöver vara språkligt kompetent och intresserad av företagande och samhällsfrågor.
  • Vid behov ta fram grafiskt material och liknande som rimmar med vår grafiska profil.
  • Vara involverad i de projekt som Handelskammaren driver, där din roll framförallt blir att koordinera det kommunikativa och marknadsaktiviteter.

Vem är du?

Som person är du driven, van att arbeta självständigt och kan driva arbetet framåt med verksamhetsnytta i fokus. Du trivs i en omväxlande vardag där du är operativ, men också har en strategisk höjd i ditt arbete. Du är social och har lätt för att skapa nya relationer och trivs med att samarbeta med andra och sätta saker i ett större perspektiv. Du gillar att ha många bollar i luften samtidigt som ditt arbete kantas av ordning och reda med god struktur.

För att du ska trivas hos oss bör du ha insikt i företagande och intresse i samhällsfrågor.

Du har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande. Erfarenhet av liknande roller/arbetsuppgifter är meriterande. Vi kommer lägga stor vikt vid din personlighet och dina drivkrafter.

Vi erbjuder en arbetsplats med fin gemenskap och korta beslutsvägar från förslag till genomförande. Kollegorna är drivna, engagerade och kreativa, och vi skapar och driver arbetet framåt tillsammans. Du kommer därför att bli en viktig medarbetare i vårt team, där ditt driv och dina idéer för oss framåt.

Vilka är vi?

Norrbottens Handelskammare är en politisk obunden medlemsägd näringslivsorganisation. Vårt uppdrag är att företräda medlemmars intresse oavsett bransch och storlek för att främja ökad tillväxt för näringslivet i Norrbotten. Varje Handelskammare är helt fristående och ingår i ett nätverk med 11 Handelskamrar i Sverige och 12 000 Handelskamrar globalt. Norrbottens Handelskammare företräder drygt 300 företag, som tillsammans har 26000 anställda och omsätter 132 miljarder.

Norrbotten är just nu skyltfönstret ut mot övriga världen när det gäller investeringar i den framtidsinriktade industrin, och som kommunikation- och marknadskoordinator hos oss har du möjlighet att göra skillnad för företagen i Norrbotten. Vi arbetar alltid med medlemsföretagens bästa i fokus och vågar prova olika tillvägagångssätt för att främja det norrbottniska näringslivet. Internationell handel, infrastruktur och kompetens är grundpelare i vårt arbete. Vi tror på en arbetsmiljö där vi hjälper varandra över gränserna, är prestigelösa och nytänkande och där det är högt i tak. Det ska vara roligt att arbeta för Norrbottens näringsliv.

Vi erbjuder ett mycket stimulerande och omväxlande arbete i ett engagerat team. Vår huvuduppgift är att skapa bättre förutsättningar för Norrbottens näringsliv. Detta gör vi genom påverkansarbete och opinionsbildning gentemot lokala, regionala och nationella politiker. Vi genomför medlemsaktiviteter, representerar Norrbottens näringsliv i många olika sammanhang samt driver gränsöverskridande projekt med Norge och Finland.

Handelskammaren är en arbetsplats som präglas av högt tempo och snabba förändringar i en internationell kontext. Du som medarbetare är avgörande för vår framgång, du är en del i en helhet och din kompetens bidrar till regionens utveckling. Vi strävar efter att du ska ha tydliga mandat och ansvar för att kunna verka professionellt. Vi ser att kompetensen hos våra medarbetare är vår främsta konkurrensfördel.

Övrigt:

Placeringsort Luleå.
Resor inom och utanför landet kan förekomma.
Tillträde efter överenskommelse.
Anställningsform: Heltid.

Sista dag att ansöka är den 22 maj 2022.
Urval sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Ansökan och personligt brev skickas till: [email protected]

Intresserad av att veta mer, kontakta:
VD, Linda Nilsson, [email protected]

Fler nyheter

05 apr 2022

Vi måste vara framtiden på spåren!

Debattartikel i Dagens Industri 4 april 2022 Staten kommer inte kunna leva upp till sina åtaganden när det gäller järnvägsnätet....

InfrastrukturNyheter
21 mar 2022

Varmt välkommen Sabrina till Norrbottens Handelskammare

Fotograf: Linda Dahlqvist Photography. Vi är glada och stolta över att kunna presentera Sabrina Suikki som vår nya kollega på...

Nyheter
15 mar 2022

Nytt initiativ för företag som vill exportera och rekrytera talanger

Norrbottens Handelskammare och Region Norrbotten ska i projektet LUX samarbeta för att stötta företag som vill växa genom internationalisering. Projektet...

Internationell handelKompetensNyheter