Norrbotten nominerade till regeringens exportpris Årets Exportregion 2021

29 oktober 2021

Fredag 22 oktober deltog Norrbottens Handelskammare tillsammans med Region Norrbotten vid prisceremonin för Regeringens exportpriser, med anledning av att Norrbotten var nominerade till priset Årets Exportregion. Priserna delades ut av utrikeshandelsminister Anna Hallberg i närvaro av H.K.H Prins Daniel.

 

Som ett led i arbetet med att öka exporten från hela landet delade regeringen ut exportpriserna, där Norrbotten var nominerade till priset Årets Exportregion med anledning av:

✔ Vår starka export och exportutveckling, där små och medelstora företag kraftigt har ökat sin varuexport.
✔ En väletablerad och välfungerande regional exportsamverkan med fokus på spets i regionens nyckelbranscher.
✔ Vår gränsöverskridande exportsamverkan, som vi driver i InterregNord-projektet ExportCooperation Sweden-Finland tillsammans med BusinessOulu. Följ länken för att läsa mer om hur Norrbottens Handelskammare kan stötta ert företag i er internationaliseringsprocess.

Elin Stenvall, internationell samordnare på Norrbottens Handelskammare och samordnare för Regional Exportsamverkan Norrbotten deltog under förmiddagen i ett panelsamtal med samtliga nominerade inom de två exportpriserna. Hon lyfte bland annat det gränsöverskridande samarbetet med Finland, investeringarna i norr samt hur en nära samverkan mellan organisationer skapar förutsättningar för ökad export och tillväxt.

Norrbotten är en stark exportregion och vi är stolta över att regeringen uppmärksammade Norrbotten, som en av tre nominerade till Årets Exportregion, för den positiva export och exportutveckling som sker här i länet och vårt gränsöverskridande arbete med Finland. Vi säger stort grattis till Region Halland som fick ta emot det ärofyllda priset Årets Exportregion!


Regional Exportsamverkan Norrbotten

Regional exportsamverkan utgörs i Norrbotten av sju exportfrämjande organisationer, varav Norrbottens Handelskammare är en av dem, som tillsammans hjälper dig med ditt företags exportsatsning och internationalisering. Oavsett vilken av de samverkande organisationerna du kontaktar så är vår målsättning att snabbt sätta dig i kontakt med rätt person för att du ska få svar på dina frågor och så bra vägledning som möjligt.

Vi som ingår i Exportsamverkan Norrbotten är: Business Sweden, Almi, IUC Norr, Enterprise Europe Network via LTU Business, Exportkreditnämnden, Arctic Business och Norrbottens Handelskammare.

På verksamt.se/norrbotten hittar du mer information och kontaktuppgifter till alla som ingår i Exportsamverkan Norrbotten

Se filmklippet om vad vi på Exportsamverkan Norrbotten kan hjälpa dig med.

Fler nyheter

23 sep 2021

Smart City Sweden och Norrbottens Handelskammare främjar hållbara lösningar på export

Pressmeddelande Smart City Sweden & Norrbottens Handelskammare. Smart City Sweden inleder ett samarbete med Norrbottens Handelskammare för att främja export...

Internationell handelNyheter
23 sep 2021

En innehållsrik höst väntar Norrbottens näringsliv!

Hösten är här, och tänk vad mycket som kan hända under en sommar! Trots semestrar och hemestrar, så har många...

Nyheter
Maine Granström
22 sep 2021

Månadens medlemsföretag: NEX Travel

NEX Travel är ett norrbottniskt reseföretag som startade 1975. Ägare är Alviks Service AB. NEX Travel har huvudkontoret i Luleå...

Månadens medlemsföretagNyheter