Maine Granström

Månadens medlemsföretag: NEX Travel

22 september 2021

NEX Travel är ett norrbottniskt reseföretag som startade 1975. Ägare är Alviks Service AB. NEX Travel har huvudkontoret i Luleå men vi har även kontor i Kiruna, Gällivare och Piteå. Vi erbjuder full reseservice för affärsresor med personlig service och online samt grupp och konferens.

NEX Travel vill vara den mest serviceinriktade och moderna resebyrån på den nationella marknaden. Den goda personliga servicen är vårt signum.

Vi har ställt ett par frågor till VD Maine Granström, vad som är styrkan med deras verksamhet, utmaningar som finns och Maine har fått ge en framtidsspaning kring vårt affärsresande.

Vad är det som är unikt med NEX Travel och som skapar framgång?

Tack vare våra skickliga och engagerade medarbetare kan vi ge våra kunder riktigt bra reserådgivning och personlig service. Vi kombinerar ett helhjärtat personligt engagemang med marknadens bästa system för att nå bra och effektiva helhetslösningar.

Hur har medlemskapet i Norrbottens Handelskammare stöttat/hjälpt NEX Travel?

Handelskammaren är en bra företrädare för näringslivet i norr. De anordnar bra mötesplatser som innehåller både lärande och nätverkande. ”Upphandlingsdagen” har varit väldigt givande för oss.

Vad är det viktigaste för er just nu för att kunna ta nästa steg?

Det viktigaste nu är att återanpassa verksamheten till de nya förutsättningarna, många har tyvärr varit tvungna att säga upp personal inom reseindustrin.  Och nu blir det en utmaning att få tillbaka all kompetens.

Nu börjar världen så smått öppna upp igen, ser ni några förändringar gällande affärsresor nu under hösten?

Det är för tidigt att ge ett säkert svar på det men om jag ska gissa så tror jag att det tar något år innan resandet kommer upp i tidigare nivåer.

Framtidsspaning – Hur tror ni att affärsresandet kommer att se ut när pandemin är över?

Det nya normala kanske innebär att företagen i högre utsträckning kombinerar personliga möten med digitala. Men vi vet att det personliga mötet är oslagbart. Vi människor vill träffas, det ligger i vår natur.

Läs mer om NEX Travel här

Fler medlemsföretag

22 jun 2021

Månadens medlemsföretag: Norrbottens Destilleri

Med bas i Töre producerar de prisbelönt gin som marknadsför en bit av Norrbotten ut mot världen. Möt månadens medlemsföretag:...

Internationell handelMånadens medlemsföretag
19 apr 2021

Månadens medlemsföretag: Cygni

Redan när Cygni startade 2006 hade vi en tydlig vision, vi ville vara den bästa arbetsgivaren för skickliga och ambitiösa...

Månadens medlemsföretagNyheter
03 feb 2021

Månadens medlemsföretag: Wibax

Wibax säljer, köper in, processar och distribuerar flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin i Europa. Vi är också problemlösare...

Månadens medlemsföretag