Månadens medlemsföretag: SWECO

18 juni 2019

Om Sweco

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av arbetet blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 16 000 medarbetare i Europa kan Sweco erbjuda sina kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 18,7 miljarder SEK.

I Sverige erbjuder Sweco ett brett utbud av tjänster inom arkitektur, byggkonstruktion, installation, infrastruktur, vatten & miljö, projektledning, energisystem, IT för samhällsutveckling och industri. Sweco utreder höghastighetsjärnväg i Skåne, hjälper Smittskyddsmyndigheten att utrota epidemier genom geodatahantering och flyttar städer, allt tillsammans med sina kunder.

Vi har ställt några frågor till Helena Eriksson, Gruppchef, IT för Samhällsutveckling i Luleå.

 

1.Vad är det som är unikt med Sweco och som skapar framgång?

Det unika med Sweco är global expertis med en lokal närvaro. Vår affärsmodell är decentraliserad och bygger på enkelhet. Den du träffar är expert på det den gör, och har dessutom hela Swecos expertis i ryggen.

 

2. Hur har medlemskapet i Norrbottens Handelskammare stöttat/hjälpt Sweco?

Medlemskapet i Norrbottens Handelskammare har öppnat upp för samverkan mellan olika aktörer och gett oss ett brett kontaktnät inom branschen. I och med vad digitaliseringen innebär för vår bransch och inte minst Agenda 2030 har vi gemensamma utmaningar och det enda sättet framåt är att dela med sig och ta sig an utmaningarna tillsammans, även lokalt.

 

3. Vad är det viktigaste för er just nu för att kunna ta nästa steg?

Det märks i vår bransch att det efterfrågas genomsyrande hållbarhet och som sagt, det krävs verkligen att vi samarbetar för att hinna. Vi måste organisera oss över stuprören, få med de som bestämmer, hitta människor med driv och ha slutkundsfokus.

4. Vem är Helena Eriksson bakom Sweco?

Jag har en bakgrund inom användbarhet och UX och i och med det har jag ett orubbligt fokus på människor. Det har jag tagit med mig genom mitt yrkesliv, från försäljningsassistent på ett återvinningsföretag till min nuvarande roll som chef på Sweco, IT för Samhällsutveckling. Branschen förändras snabbt och det är en utmaning men också en stor möjlighet till utveckling och innovation. Det är enormt tillfredsställande att hitta nya affärsmodeller, skapa nya hållbara lösningar och samtidigt se människor utvecklas.

 

Fler medlemsföretag

18 maj 2020

Månadens medlemsföretag: Nordisk Kompetens

Om Nordisk Kompetens Vår vision är att vara en betydande positiv kraft på den svenska arbetsmarknaden. Nordisk Kompetens arbetar med...

KompetensMånadens medlemsföretag
24 mar 2020

Månadens Medlemsföretag: Mobilaris

Om Mobilaris Mobilaris fokuserar på att öka produktiviteten och samtidigt öka säkerheten för personalen i våra kunders verksamhet. Vi levererar...

KompetensMånadens medlemsföretag
03 feb 2020

Månadens medlemsföretag: AnVa Components

Om AnVa Components AnVa Components är en innovativ leverantör till tunga fordonsindustrin. För att som en svensk aktör kunna konkurrera...

KompetensMånadens medlemsföretag