Månadens medlemsföretag: Cygni

19 april 2021

Redan när Cygni startade 2006 hade vi en tydlig vision, vi ville vara den bästa arbetsgivaren för skickliga och ambitiösa IT-konsulter.

Cygnis konsulter är fullstacksutvecklare, frontendare, mobilutvecklare, UX-designers och projektledare. Alla kompetenser som krävs för att kunna hjälpa våra kunder med att bygga de bästa digitala lösningarna. Ett konsultbolag kan antingen nischa sig inom en viss bransch eller inom ett visst teknikområde. Vi har valt det senare; oavsett bransch kan vi delta i utvecklingen av våra kunders digitala system. Många av våra kunder upplever också en fördel i att konsulterna har erfarenhet från andra branscher än den kunden själv verkar i.

Vi har ställt några frågor till Andreas Johansson, vd för Cygni i Luleå. 

 

Vad är det som är unikt med Cygni och som skapar framgång?

Cygnis medarbetare kommer alltid i fokus. Som konsult på Cygni är du med och påverkar allt från din egen karriär till bolagets framgång.

En framgång för oss genom åren har varit att anställa rätt medarbetare och sen skämma bort dem så mycket det går så de aldrig vill sluta. Ett sätt att skämma bort medarbetarna är att involvera dem i alla beslut som ska tas. Ett annat sätt är att alltid se till att jobba för att medarbetarna ska jobba i projekt och uppdrag som de finner givande och intressanta. Sen ser vi såklart till att ha väldigt kul tillsammans. Tex när vi åker på konferenser, går på matlagningskurser, har spelkvällar osv. Många av våra konsulter är goda vänner utanför jobbet.

 

Hur har medlemskapet i Norrbottens Handelskammare hjälpt Cygni

Vi norrbottningar vill ju Norrbottens bästa och jag tycker att Norrbottens handelskammare är en viktig kugge i att kunna påverka den nationella politiken till fördel för Norrbotten och alla dess företag och invånare. Att kunna vara medlem och stötta och få stöttning inom områden där vi inte själva har expertis är en viktig faktor. Att kunna nätverka och ta del av information tidigt är också en viktig aspekt.

 

Vad är det viktigaste för er just nu för att kunna ta nästa steg?

Cygni har alltid växt organiskt genom att noggrant rekrytera rätt medarbetare. En medarbetare för oss är inte någon som behöver fylla en viss tjänst utan en medarbetare är någon som vi vill jobba med under många år och troligen på flera olika uppdrag och kunder. Det är viktigt för oss att vi fortsätter vara noga i vår rekrytering, att vi anställer rätt medarbetare och är noga i urvalet trots att behovet av IT konsulter är så stort. Samtidigt så vill vi växa lokalt i Norrbotten och det är inte ett lätt pussel.

 

Det sker mycket i Norrbotten just nu. En fråga som lyfts fram som en utmaning är hur vi ska hitta och bibehålla kompetens. Kompetens och kompetensutveckling är så mycket mer än utbildning. Vad ser du i ordet kompetens?

Kompetens handlar för mig om hur man har tagit till sig rätt utbildning och hur man jobbar med rätt vidareutbildningar för att bibehålla sin kunskap i det ämne man ska jobba med.

Hur har ni arbetat med kompetens under det senaste årets omvärlds- och arbetsmarknadsförändring och hur tror du att framtidens kompetensprofil kommer att se ut?

Vi jobbar ständigt med att vårda kompetensen hos vår personal. Det gäller att vara lika attraktiv på marknaden imorgon som igår, och så måste man hålla sin kunskap up to date. Detta görs genom både individuell kompetensutveckling och i grupp, givetvis på arbetstid. Kompetensprofilen för våra framtida medarbetare kommer vara rätt lik dagens kompetensprofil inom IT branschen.

Läs mer om Cygni här

Fler medlemsföretag

03 feb 2021

Månadens medlemsföretag: Wibax

Wibax säljer, köper in, processar och distribuerar flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin i Europa. Vi är också problemlösare...

Månadens medlemsföretag
14 dec 2020

Månadens Medlemsföretag: MGB Energy Consulting

Efter närmare 40 år inom Vattenfall med flera olika ledande befattningar startade Mats Brännström konsultföretaget MGB Energy Consulting i början...

InfrastrukturMånadens medlemsföretagNyheter
22 okt 2020

Månadens medlemsföretag: Lindströms Transport – På en hållbar väg sedan 1957

Lindströms Transport är det innovativa transport- och logistikföretaget som tar nya vägar och leder utvecklingen mot en hållbar transportnäring. Ända...

Månadens medlemsföretagNyheter