Säg hej till vår nya konsult Niclas Tidström!

15 januari 2018

Det händer mycket på Norrbottens Handelskammare just nu. Det är riktigt kul att välkomna vår nya konsult Niclas Tidström som anslutit sig till Handelskammaren 2018. Vi passar på att ställa några frågor till honom.

 

Vad ska du göra på Norrbottens Handelskammare?

Jag ska under våren 2018 som anlitad konsult hjälpa Norrbottens Handelskammare med att fullfölja pågående InterregNord-projektet Nordic Business Support

 

Nordic Business Support erbjuder en tydlig, praktisk och kostnadseffektiv hjälp till att göra mer affärer i våra närmaste grannländer. Våra närmaste exportländer. Konkret innebär det hjälp med att snabbt träffa och komma i kontakt med rätt potentiella företag och kunder för att öka sin försäljning. En hjälp till ”business-match-making” in i Norge och Finland.

Oavsett man söker agent, distributör eller slutkunder i sin aktuella bransch så finns hjälp att få via detta erbjudande. Och den är kostnads- och tidseffektiv.

Men den som är intresserad bör skynda sig ska nämnas!

Intresserade företag i norra Sverige, som vill göra mer affärer i Norge och/eller Finland bör anmäl sitt intresse snarast möjligt. Så att hjälp kan erbjudas med konkreta kundbesök i Norge eller Finland under kvarvarande projekttiden till 30/4 2018.

 

Vad har du för bakgrund?

Jag är ingenjör inom teknik, metallurgi & materialteknik. Men tycker främst att det är roligt att jobba med försäljning och marknadsföring. Idag driver jag egna konsultföretaget Tidvik AB inom företags- och försäljningsutveckling. Dessförinnan har jag de senaste drygt 22 åren arbetat med teknisk försäljning. Mycket via underleverantörer till gruv-, stål-, fordons-  och pappersindustrin. I Sverige, men också mycket internationellt i Europa, Indien och Sydkorea.

 

Vilka utvecklingsmöjligheter ser du i ditt nya uppdrag?

Visst är det spännande, intressant och bra att exportera långt bort, till främmande länder. Det ska vi göra. Men låt oss komma ihåg att sälja i vårt direkta närområde, i Norge och Finland, är också export.

 

Vilka möjligheter ser du i Norge och Finland för norrbottniska företag?

I våra närmaste grannländer finns ett stort intresse av att göra mer affärer med svenska företag. Och för att hjälpa små och medelstora företag i norra Sverige med det, så är Nordic Business Support en möjlig, bra och konkret hjälp. Och det gäller för både teknik- och industriföretag som säljer business-to-business (B2B). Eller företag som säljer till konsument, som vill växa utanför regionen, utanför Sverige och som vill hitta agent, distributör eller slutkunder i Norge och/eller Finland.

 

Intresserade företag är varmt välkomna att kontakta Niclas; 070-35 35 239 för mer detaljerad praktisk information.

Fler nyheter