Norrbotten står sig starkt!

16 december 2019

Julen väntar runt hörnet och vi förbereder oss för bokslut 2019. Ett ekonomiskbokslut men också ett verksamhetsbokslut. Vi på Norrbottens Handelskammare kan konstatera att vi har haft ännu ett bra och händelserikt år där vi har fått arbeta tillsammans med er medlemmar! Vi har haft 50 aktiviteter, inkl. åtta ambassadörsbesök där vi har fått visa upp Norrbotten och er medlemmar! Stort tack!

Vi utökar vårt strategiska och viktiga samarbete, Exportsamverkan Norrbotten nu tillsammans med Finland. Vi arbetar vidare med att utveckla vårt nätverk för morgondagens ledare, Checkpoint Young. Är ni intresserade av nya marknader eller vill du eller har du någon medarbetare som vill delta i Checkpoint Young , varmt välkomna att hör av er till oss på Norrbottens Handelskammare!

Vi arbetar vidare med att få kontinuitet i planeringen av Norrbotniabanans dragning samt tempo i genomförandet för att få kostnadseffektivitet som resulterar i mer infrastruktur för pengarna. Investeringarna blir en del i den järnvägslänk som färdigställer Bottniska korridoren och binder samman norra och södra Europa i Scan Med korridoren. Lika viktigt ser vi utvecklingen av infrastrukturen i öst-västlig riktning. Under hösten har vi haft två viktiga infrastrukturdagar, On the Border i Torneå och Logistikdag Norr i Luleå.

Sedan har vi också den återkommande frågan, Brexit. Vi har ett resultat! Get Brexit Done som Herr Johnson säger. Senast den 31 januari 2020 lämnar Storbritannien EU och det kommer att vara en övergångsperiod till 31 december 2020. Hur kommer detta att påverka våra företag i länet där Storbritannien, idag är en viktig marknad? Ett frihandelsavtal ska förhandlas fram med EU på 11 månader, vilket är väldigt kort tid. Detta kommer vi självklart att följa upp under våren!

Nu närmast väntar julen, med julfirande, nyårsfirande, skidturer och förhoppningsvis tid att ladda batterierna inför 2020!

Du är varmt välkommen att höra av dig till mig och mina kollegor om du har någon specifik fråga som du tycker vi ska jobba djupare med eller om du har andra förslag och inspel. Tack för att du har tagit dig tid att fylla i medlemsenkäten som har skickats ut till er. Ditt svar är mycket viktigt för vårt fortsatta arbete tillsammans med er medlemmar, för att göra skillnad och påverka politiska beslut som är viktiga för ökad tillväxt för er medlemmar, lokalt, regionalt och globalt för att verka i Sveriges mest attraktiva tillväxtregion, Norrbotten!

En riktigt God Jul och ett framgångsrikt 2020 önskar vi alla er medlemmar och samarbetspartners.

God Jul och Gott Nytt År!

Linda, Emelie, Robert och Britt-Mari

Fler nyheter

16 dec 2019

Berör verkligen digitaliseringen av bygg och anläggningsbranschen mig?

Om du skulle göra ditt livs största investering och du fick möjlighet att minska kostnaden med 30 % skulle du...

Nyheter
16 dec 2019

Månadens medlemsföretag: Tromb

Om Tromb Tromb arbetar med digital affärsutveckling. Vi ökar effektiviteten hos våra kunder genom att ständigt hitta nya vägar för...

KompetensMånadens medlemsföretag
12 dec 2019

Vi söker en samordnare Internationella Affärer- Är du vår nya kollega?

Norrbottens Handelskammare är en politisk obunden medlemsägd näringslivsorganisation. Vårt uppdrag är att företräda medlemmars intresse oavsett bransch och storlek för att...

Kompetens