Kom och jobba på Norrbottens Handelskammare som samordnare Internationella affärer!

04 februari 2022

Som internationell samordnare på Norrbottens Handelskammare kommer du att ha ett omväxlande arbete med många spännande arbetsuppgifter. Som ansvarig för den internationella delen av verksamheten kommer du att möta människor från hela världen, där din roll är att lyfta fram näringslivet och verka exportfrämjande.

I det dagliga arbetet kan det svänga snabbt, beroende på vad som är aktuellt och viktigt för näringslivet och våra medlemsföretag. Det kan röra sig om att skriva debattartiklar och remissvar, presentera Norrbottens näringsliv för olika aktörer eller sammanställa information. Du kommer att vara en viktig medarbetare i planering och genomförande av olika aktiviteter som ambassadörsbesök, rundabordssamtal med företag och webinarier/seminarier. I arbetet ingår även att hjälpa nuvarande och nya medlemsföretag.

Norrbottens Handelskammare arbetar gränsöverskridande, och i det arbetet kommer du att ta plats som projektkoordinator. Vi driver större och mindre projekt, men alltid med företagsnytta i fokus. I rollen som projektkoordinator ingår det rapportskrivning och arbete i projektgrupp med våra samarbetspartners. I detta företagsfrämjande arbete ingår även resor inom och utanför landet.

Vi erbjuder en arbetsplats med fin gemenskap och korta beslutsvägar från förslag till genomförande. Kollegorna är drivna, engagerade och kreativa, och vi skapar och driver arbetet framåt tillsammans. Du kommer därför att bli en viktig medarbetare i vårt team, där ditt driv och dina idéer för oss framåt.

Vilka är vi?

Norrbottens Handelskammare är en politisk obunden medlemsägd näringslivsorganisation. Vårt uppdrag är att företräda medlemmars intresse oavsett bransch och storlek för att främja ökad tillväxt för näringslivet i Norrbotten. Varje Handelskammare är helt fristående och ingår i ett nätverk med 11 Handelskamrar i Sverige och 12 000 Handelskamrar globalt. Norrbottens Handelskammare företräder drygt 300 företag, som tillsammans har 26000 anställda och omsätter 132 miljarder.

Norrbotten är just nu skyltfönstret ut mot övriga världen när det gäller investeringar i den framtidsinriktade industrin, och som samordnare hos oss har du möjlighet att göra skillnad för företagen i Norrbotten. Vi arbetar alltid med medlemsföretagens bästa i fokus och vågar prova olika tillvägagångssätt för att främja det norrbottniska näringslivet. Internationell handel, infrastruktur och kompetens är grundpelare i vårt arbete. Vi tror på en arbetsmiljö där vi hjälper varandra över gränserna, är prestigelösa och nytänkande och där det är högt i tak. Det ska vara roligt att arbeta för Norrbottens näringsliv.

Vi erbjuder ett mycket stimulerande och omväxlande arbete i ett engagerat team. Vår huvuduppgift är att skapa bättre förutsättningar för Norrbottens näringsliv. Detta gör vi genom påverkansarbete och opinionsbildning gentemot lokala, regionala och nationella politiker. Vi genomför även medlemsaktiviteter, representerar Norrbottens näringsliv i många olika sammanhang samt driver gränsöverskridande projekt med Norge och Finland. Handelskammaren är en arbetsplats som präglas av högt tempo och snabba förändringar i en internationell kontext. Du som medarbetare är avgörande för vår framgång, du är en del i en helhet och din kompetens bidrar till regionens utveckling. Vi strävar efter att du ska ha tydliga mandat och ansvar för att kunna verka professionellt. Vi ser att kompetensen hos våra medarbetare är vår främsta konkurrensfördel.

Vem är du?

Vi söker dig som har regional, nationell och internationell erfarenhet. Du har lätt för att knyta kontakter och kan sätta saker i ett större perspektiv. Du är initiativtagande och gillar att arbeta med andra, både i vårt eget team och med externa parter. För att du ska trivas hos oss bör du ha insikt i företagande och intresse i samhällsfrågor. Du skall kunna formulera dig väl i tal och skrift i såväl svenska som engelska.
Det är meriterande om du:
– Har erfarenhet av att arbeta med projekt
– Har erfarenhet av näringslivsfrämjande arbete
– Har relevant utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet

Övrigt:

Placeringsort Luleå. Arbetet förutsätter resor såväl i Norrbotten som i Sverige och resten av världen.
Tillträde efter överenskommelse.
Anställningsform: Heltid.

Sista dag att ansöka är den 20 februari 2022. Urval sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Ansökan samt personligt brev skickas till e-postadress:
[email protected]

Intresserad av att veta mer, kontakta:
VD, Linda Nilsson, [email protected]

Fler nyheter

03 feb 2022

Ny isbrytarflotta avgörande för konkurrenskraften framåt!

Ett öppet brev till Infrastrukturminister Thomas Eneroth och generaldirektör Katarina Norén Sjöfartsverket. Skickat den 1 februari 2022 Ny isbrytarflotta avgörande...

InfrastrukturKrönikanNyheter
31 jan 2022

Tillståndsprocessernas roll i den gröna omställningen

 Den 28 januari arrangerade Norrbottens Handelskammare tillsammans med Kaunis Iron ett webbinarium om tillståndsfrågornas vikt för basindustrin i allmänhet och...

InfrastrukturNyheter
16 dec 2021

Kommande aktiviteter våren 2022

Det händer mycket på Norrbottens Handelskammare, och planeringen för 2022 är i full gång. Vi kommer att starta året med...

Nyheter