Evenemang

Webinar-Efter Brexit

Storbritannien lämnade EU den 31 januari 2020. Därmed är brexit ett faktum.

Men under en övergångsperiod, fram till den 31 december 2020, kommer företag och EU-medborgare att ha samma rättigheter och skyldigheter som om Storbritannien fortfarande vore EU-medlem.

Vad som kommer att gälla efter den 1 januari 2021 avgörs av hur förhandlingarna går mellan Storbritannien och EU. Klart är att oavsett vilken typ av frihandelsavtal Storbritannien och EU lyckas förhandla fram kommer villkoren för handel med varor, tjänster och möjligheten att arbeta och förflytta personal försämras.

Under webinariet kommer vi få en presentation av Christopher Wingård Brexitsamordnare på Kommerskollegium.

Christopher kommer bland annat att prata om:

  • Läget i förhandlingen med UK för närvarande. Var står parterna och hur ser tidsramarna ut framöver?
  • Skillnaderna mellan en situation där vi har ett frihandelsavtal med UK och ett avtalslöst utträde.
  • Vilka förberedelser företag behöver göra, vissa saker går att göra redan nu medan andra blir aktuella först när vi vet hur relationen mellan EU och UK kommer se ut från 2021.
  • Tips om var man kan hitta bra information om Brexit och förberedelser inför Brexit.

Det kommer finnas chans att ställa frågor till Christopher. Så passa på att fundera om det kan vara något speciellt ni vill ha svar på ang Brexit och hur man kan förbereda sig på bästa sätt.

Kort presentation av Christopher Wingård:

Christopher är utredare och en av två brexitsamordnare på Kommerskollegium. Har nio års erfarenhet av att arbeta med handelspolitik, med ursprungsregler som främsta expertområde. Är även projektledare för kollegiets skolmaterial som riktar sig till gymnasieskolor. Är i grund och botten nationalekonom med fokus på handel och utveckling.

 

 

Välkommen!

Norrbottens Handelskammare inom ramen för Interregprojektet Export Cooperation Sweden Finland


 

 

 

 

 

 

Detta är en aktivitet inom Export Cooperation Sweden Finland.  Projektets syftar till att utveckla stödprocesser för företagens internationalisering samt företagens exportverksamheter och utveckla gränsöverskridande ekosystem. Norrbottens Handelskammare är projektledare på svensk sida i detta gränsöverskridande samverkansprojekt tillsammans med norra Finland där BusinessOulo är huvudprojektledare. Finansiärer på svensk sida är bland annat Interreg Nord, Tillväxtverket och Region Norrbotten.

 

 

 


Medverkande Organisationer i Export Cooperation Sweden Finland

Datum:
20 oktober

Tid:
11:00 - 12:00

Plats:

Digitalt via MS Teams
anmäl dig nedan
för länk till webinar
Anmäl dig här!