Evenemang

Webbinarium: Verktyg och praktiska tips för global talangattraktion

Hur tacklar våra företag i norr utmaningen med att attrahera globala talanger? Vilka tips och råd finns det för att lära sig av tidigare erfarenheter och misstag?

Behovet av kvalificerad arbetskraft är en av de mest omdiskuterade flaskhalsarna i Europa såväl som i det arktiska Europa. Omställningen till en grön hållbar industri och framtid går snabbt framåt, särskilt i norra delarna av Sverige, Finland och Norge, vilket medför gemensamma möjligheter men även utmaningar. Däribland även möjligheten att skapa ett globalt konkurrenskraftigt, attraktivt och gemensamt arbetsmarknadsområde i det arktiska Europa.

Välkommen att delta vid detta webbinarium för att lyssna till best practice från företag som redan verkar i det globala och delar med sig om verktyg och praktiska tips på global talangattraktion!
Praktisk information

Datum & tid: 12 december kl 11:30-13:00
Plats: Online
Pris: Webbinariet är kostnadsfritt.
Agenda: Se nedan ”Möt våra talare”.
Registrering: Anmäl dig här senast den 9 december!

MÖT VÅRA TALARE

Lyssna till best practice från företag som redan verkar i det globala och delar med sig om verktyg och praktiska tips på global talangattraktion!

  • Lisa Gustavsson, HR-chef för ABB Process Industries i Norra Europa
  • Mikael Nyström, Senior Advisor / Tidigare VD för Mobilaris Group
  • Eva Pijnenburg, People & Culture Manager, Talga
LUX

Norrbottens Handelskammare och Region Norrbotten samarbetar i projektet LUX – i ljuset av den gröna omställningen för att stötta företag som vill växa genom internationalisering. Projektet handlar om att hitta nya vägar framåt för exportfrämjande och global kompetensförsörjning. Syftet är att vidare utforska vad norrbottniska företag behöver för att lyckas ta klivet ut i världen samt hur Norrbotten kan attrahera fler människor att flytta till länet. Initiativet till detta projekt bygger på ett regeringsuppdrag med syfte att utveckla arbetssätt och processer för ökade synergier mellan regionala, nationella och internationella innovationsinsatser. Målet är att öka norrbottniska företags internationaliseringsgrad, genom att testa nya arbetsmetoder och arbeta med frågor så som attraktivitet och smarta, hållbara samhällen. Projektet finansieras av Vinnova.

Projektägare och finansiärer

Vinnova, Norrbottens Handelskammare och Region Norrbotten

Datum:
12 december

Tid:
11:30 - 13:00

Anmäl dig här!