Evenemang

Presentation av WSP:s rapport Regionernas Kamp – Vilken kommun är bäst rustad inför framtiden?

WSP sammanställer årligen rapporten Regionernas Kamp, vars syfte är att bidra till ökad förståelsen för utvecklingen i Sveriges kommuner. Den utgår från ett antal parametrar inom områden så som demografi, ekonomi och utbildning.

 

I årets rapport har WSP även haft ett särskilt fokus på Norra Sverige, där det finns stora tillväxtplaner med anledning av de många investeringar som är på gång här. Men hur ser mottagarkapaciteten i kommunerna ut? Skola och utbildning är viktiga faktorer men också demografi och bredden i näringslivet. WSPs undersökning visar på både styrkor och utmaningar i regionen. Hur står sig kommunerna i norr jämfört med kommuner med liknande förutsättningar i andra delar av landet?

 

Fredrik Bergström, är ek dr och affärsområdeschef WSP Advisory. Fredrik kommer under detta seminarium att bjuda på insikter och frågeställningar i materialet som både visar på utvecklingen under året som gått och ur ett tioårsperspektiv. Det kommer även finnas möjlighet till frågestund och diskussion.

 

När: 21 oktober
Tid: 8.00-10.00 (frukostmingel 8.00-9.00, programstart 9.00)
Plats: Quality Hotel, Luleå
Seminariet är kostnadsfritt men anmälan krävs för deltagande. Möjlighet finns att delta via länk kl 9.00-10.00, anges i anmälningsformuläret och länk skickas dagen innan seminariet.

Programupplägg:

Frukostmingel 8.00-9.00 -vi bjuder på enklare frukost och möjlighet till att nätverka. 

Programpunkter 9.00-10.00
• Kort introduktion om investeringssatsningarna i Norr – Linda Nilsson
• Presentation av WSP årliga rapport Regionernas Kamp – Fredrik Bergström
• Summering och Frågestund.

Varmt välkommen!

Norrbottens Handelskammare i samarbete med WSP Sverige

 

 

 

 


Om Regionernas kamp

Rapporten Regionernas kamp består av ett ordentligt faktabaserat material som kan användas för inspiration, ligga till grund för diskussion och som kan bidra till att föra framåtsyftande dialoger.

Regionernas kamp är en kartläggning av Sveriges kommuner, med bas i data från SCB. I rapporten utvärderas kommunerna utifrån en mängd parametrar, allt från ålder på befolkningen, till skolelevernas meritvärde, inflyttning och näringslivets uthållighet för att nämna några. Data analyseras utifrån utfall under det senaste året men också sett till utvecklingen under det senaste decenniet. Det viktiga med WSPs analys är egentligen inte placeringen bland Sveriges kommuner utan att lära av de bästa i sin egen kommunkategori.

Pressmeddelande om Regionernas Kamp 2021

Datum:
21 oktober

Tid:
08:00 - 10:00

Plats:

Quality Hotel, Luleå
Storgatan 17
Luleå
Anmäl dig här!