Massa Media ökar tempot med hjälp av Norrbotten Business Support

07 juli 2020

I slutet av juni fick medlemsföretaget Massa Media besked om att de skulle få ta emot stödpengar från Norrbotten Business Support. ”Det känns bra att få ta del av stödet och därmed kunna jobba framåt i en tid där hela vår bransch har det väldigt tufft” säger VD Göran Hedemalm.

 

Massa Media är ett produktionsbolag för radio, TV, film, podd och event. Med säte i Luleå samt kontor och studio i Stockholm arbetar de såväl nationellt som lokalt, och deras produktioner ses och hörs i stort sett varje vecka året runt i radio och TV. Bland kunderna återfinns namn så som Sveriges Television, Sveriges Radio och Filmpool Nord.

 

Hur ni har påverkats av Covid-19?

-Vi har, precis som de flesta företag drabbats hårt av pandemin. De event vi skulle producerat under sommaren har ställts in och därmed har alla dessa intäkter bara försvunnit, berättar Göran Hedemalm.

På TV- och radiosidan har de kunnat spela in och sända, men med fördyrande kostnader på grund av ett förändrat arbetssätt. Produktionen har ”corona-säkrats” så långt det har varit möjligt, genom att bland annat filma färre inomhusscener och hålla social distansering.

– Vi har kunnat spela in och leverera program. Många andra produktionsbolag runt om i världen har fått ställa in eller flytta produktionerna till senare tidpunkter. Det i sin tur kommer att ge för oss stora långsiktiga effekter. De produktioner som skulle gjorts under våren och sänts i höst flyttas och sänds senare.

 

Massa Media skickade därför in en ansökan till Norrbotten Business Support, och efter midsommar stod det klart att de var ett av 108 företag i länet som fick ta del av stödet. Totalt delades 5 miljoner kronor ut, hälften till företag i Luleå och hälften till företag i övriga Norrbotten. Facebook initierade och finansierade stödet, och det praktiska arbetet med att välja ut företag sköttes av Norrbottens Handelskammare tillsammans med Företagarna.

 

Göran Hedemalm räknar med att hela branschen kommer att påverkas av pandemin under hela 2021, och förmodligen även 2022.

– Stödet från Norrbotten Business Support är därför extra välkommet för att vi ska kunna stärka vår konkurrenskraft. Vi måste öka tempot i att utveckla nya program och programkoncept. Helt enkelt ta fram fler programförslag och bredda kundbasen.

 

Här kan ni läsa mer om Massa Media

Fler nyheter

23 jun 2020

Hela listan: Företagen som får ta del av Norrbotten Business Support 2020

Tillsammans med Företagarna har Norrbottens Handelskammare delat ut Norrbotten Business Support. Stödet, som finansieras av Facebook, ska fungera som en...

Nyheter
15 jun 2020

Så fortsätter vi att stötta näringslivet i Norrbotten!

Våren har sprungit förbi i ett mycket raskt tempo och vi har helt plötsligt ställts inför nya utmaningar. I januari...

KrönikanNyheter
14 jun 2020

Första månaden på Handelskammaren

Juni är här, och jag har hunnit arbeta min första månad på Norrbottens Handelskammare. Att börja mitt i en pandemi...

Okategoriserade