Handelskammaren vill önska dig en Glad sommar!

12 juni 2018

Nio månader! Det är nio månader sedan jag tillträdde som VD på Norrbottens Handelskammare! Tiden har gått väldigt fort och det har varit fantastiskt roligt, stimulerande och en lärorik första tid på Norrbottens Handelskammare! Detta tack vare mina fantastiska kollegor, som har bistått och stöttat mig och med alla möten och samtal med er medlemmar! Vi har under våren fått en ökning av antalet medlemsföretag och jag upplever ett stort intresse för vårt regionala arbete som vi gör tillsammans. I början av juni presenterades den Nationella infrastrukturplanen där vi ser att huvuddelen av objekten som har varit under diskussion med Infrastrukturministern och Trafikverket finns med. Så klart är det positivt att byggstarten mellan Dåva och Skellefteå finns med men, flera infrastruktursatsningar ligger väldigt sent i programperioden. Ett tidsmässigt glapp gällande Norrbotniabanan är självklart inte till fördel för vår region och våra företag som verkar på en globalmarknad. Att få en kontinuitet i planering så väl som i genomförande ser vi som ett kostnadseffektivt sätt som resulterar i mer infrastruktur för pengarna.

Vi kan, tillsammans med er medlemmar, göra skillnad och påverka politiska beslut som är viktiga för ökad tillväxt för er medlemmar, lokalt, regionalt och globalt för att verka i Sveriges mest attraktiva tillväxtregion, Norrbotten!

Under hösten kommer vi att lansera ett strategiskt och viktigt samarbete, som ska stödja företag som är intresserade av export. Lansering och mer information om detta kommer i höst!

Det är även mycket annat som händer i höst, ett val väntar, och förhandlingarna om Brexit fortsätter med osäker utgång, det vi vet är att Storbritannien blir tredje land, frågan är från när? Jag vill också hälsa er varmt välkomna den 17 oktober på  Upphandlingsdagen samt den 8 november på Logistikdag Norr. Hoppas vi ses!

Nu närmast väntar sommaren, med skolavslutningar, midsommarfirande, altanbyggen, båtturer och förhoppningsvis många sköna sommarkvällar, kanske med ett och annat myggbett!

Du är varmt välkommen att höra av dig om du vill tala med mig om någon specifik fråga som du tycker vi ska jobba djupare med eller bara ett samtal över en kopp kaffe!

 

Trevlig sommar!

 

Linda Nilsson

VD, Norrbottens Handelskammare

Telefon: 070 546 99 26

E-post: [email protected]

 

 

Fler nyheter

11 jun 2018

Månadens medlemsföretag: Hallå där Fortlax!

Fortlax är ett datacenter lokaliserat i Hortlax strax utanför Piteå. Anläggningen har den högsta säkerhetsklassning en civil byggnad kan ha...

Nyheter
11 jun 2018

Krönika skriven av Björn Lyrvall Arktisambassadör

Det började i fjol sommar när jag efter över trettio år i utrikesförvaltningen, senast som ambassadör i Washington, fick erbjudandet...

Nyheter
29 maj 2018

Linda Nilsson på Business Arena den 29 maj

I dag medverkar Norrbottens Handelskammares vd Linda Nilsson i en paneldebatt med Anders Sundström och Tobias Lindfors på Business Arena...

Nyheter