Glad sommar önskar Handelskammaren

18 juni 2019

Nu är äntligen sommaren på intåg och vi väntar nog alla förväntansfullt på att sol och värme ska komma. Våren har sprungit förbi i ett raskt tempo och vi har under våren haft fem ambassadörsbesök med delegationer. Sri Lanka, Bangladesh, Danmark, Tyskland och Storbritannien är några av de delegationer vi har haft på besök i Norrbotten. Till hösten kommer Sydafrika! Otroligt bra och viktigt att vi får visa upp Norrbotten och er medlemmar! Stort tack!

Vi arbetar vidare med att få kontinuitet i planeringen av Norrbotniabanans dragning samt tempo i genomförandet för att få kostnadseffektivitet som resulterar i mer infrastruktur för pengarna. Investeringarna blir en del i den järnvägslänk som färdigställer Bottniska korridoren och binder samman norra och södra Europa i Scan Med korridoren. Lika viktigt ser vi utvecklingen av infrastrukturen i öst-västlig riktning. Under hösten kommer vi därför att ha två viktiga infrastrukturdagar, 2-3 oktober ON the BORDER, i Torneå och Logistikdag Norr den 7 november i Luleå.

Vi fortsätter även med vårt strategiska och viktigt samarbete, Exportsamverkan Norrbotten, samt arbetet med vårt nätverk för Morgondagens ledare, Checkpoint Young.

Sedan har vi också den återkommande frågan, Brexit. Vad händer? Förhandlingarna om Brexit fortsätter med osäker utgång, det vi vet är att Storbritannien blir tredje land, frågan är från när? Detta kommer vi självklart att följa upp under hösten.

Du är varmt välkommen att höra av dig om du vill tala med mig, eller någon annan av mina medarbetare, om någon specifik fråga som du tycker vi ska jobba djupare med eller om du har andra förslag och inspel. Kom ihåg att fylla i medlemsenkäten som har skickats ut till er. Ditt svar är mycket viktigt för vårt fortsatta arbete tillsammans med er medlemmar, för att göra skillnad och påverka politiska beslut som är viktiga för ökad tillväxt för er medlemmar, lokalt, regionalt och globalt för att verka i Sveriges mest attraktiva tillväxtregion, Norrbotten!

Nu närmast väntar sommaren, med midsommarfirande, altanbyggen, båtturer och förhoppningsvis många sköna sommarkvällar, kanske med ett och annat myggbett!

 

Linda Nilsson

VD, Norrbottens Handelskammare

Telefon: 070 546 99 26

E-post: [email protected]

Fler nyheter

29 apr 2019

Det här kan väl ändå inte vara meningen!

I den nu släppta vårbudgeten ligger ett förslag till ändrad skatt för diesel i gruvnäringen. En förändring som enbart berör...

Nyheter
29 apr 2019

Grönare, tyngre och säkrare transporter i Norrbotten

Det händer mycket inom region Nord på Trafikverket, Helena Eriksson ny regional direktör lyfter fram ett axplock av vad som är...

InfrastrukturNyheter
29 apr 2019

Månadens medlemsföretag: Part Construction AB

Part Construction AB är ett familjeägt företag med nära 300 anställda som omsätter omkring 370 miljoner kronor per år. Med...

KompetensMånadens medlemsföretag