Nya marknader för Cranex

07 april 2016

Redan efter ett par års verksamhet föddes tankar om att nå en större marknad. Med funderingar på att etablera sig internationellt kom Johan Gustafsson, VD på Cranex, i kontakt med Norrbottens Handelskammare.
-Handelskammaren känns som ett naturligt första steg vid internationalisering och det befintliga nätverket har öppnat dörrar för oss på ett sätt som på egen hand krävt betydligt större resurser.

Johans driv och intresse för nya marknader resulterade i att Cranex deltog i Nordic Business Link, vilket gav Cranex möjlighet till support och matchmaking via Handelskammarens partners i Norge och Finland.

Idag är Nordic Business Link projektet avslutat och nu driver Norrbottens Handelskammare ett nytt gränsöverskridande samarbetsprojekt, Nordic Business Support mellan Norge, Finland och Sverige, med syfte att små och medelstora företag skall öka sin export och därmed öka handeln inom regionen. Via Nordic Business Support ges exportmogna företag som vill och är redo möjligheten att nå nya marknader.

Cranex ser ett stort värde av nätverket som Norrbottens Handelskammare upparbetat.
– Utmaningen som vi står inför är att marknaderna ser olika ut i de olika länderna, affärskultur och regelverk skiljer sig från Sveriges. Det är komplext att ta sig in på marknaden i ett nytt land men har redan varit mycket värdefullt för oss, säger Johan Gustavsson.

Cranex har hittat nya leverantörer i Finland och offererar potentiella kunder i Norge. Dessutom har denna satsning på internationalisering resulterat i en nyanställning.

Cranex är kundernas lokala leverantör inom lyft. Detta innebär att de levererar underhåll, konditionsanalyser och moderniseringar av traverser, hamnkranar och roterande maskiner. De erbjuder även linor för gruvspel och kranar, nya traverser, special-ok och skopor.

 

 

Företag: Cranex AB

Kontaktperson: Johan Gustafsson, VD

Telefon: +46 (0)730 25 44 16

Email: [email protected]

Fler nyheter

07 apr 2016

Nex resebyrå kan varmt rekommendera ett medlemskap

”Jag har länge följt Handelskammarens arbete med offentlig upphandling och har deltagit på många av deras aktiviteter inom området. Handelskammarens...

07 apr 2016

Handelskammaren är mångårig partner med Ung Företagsamhet

- Norrbottens Handelskammare är mångårig partner med Ung Företagsamhet och vi har ett väldigt nära och gott samarbete. Via Norrbottens...