Handelskammaren är mångårig partner med Ung Företagsamhet

07 april 2016

– Norrbottens Handelskammare är mångårig partner med Ung Företagsamhet och vi har ett väldigt nära och gott samarbete. Via Norrbottens Handelskammare kan våra gymnasieungdomar hitta mentorer och få råd, och Handelskammaren stöttar oss även ekonomiskt. Vi är mycket glada över att känna det regionala näringslivets stöd, säger Josefin Wäppling Bernárdzon, regionchef på Ung Företagsamhet Norrbotten.

Ung Företagsamhet Norrbotten gör att cirka 700 norrbottniska gymnasieungdomar per år får chans att starta, driva och lägga ner ett riktigt företag. Detta ger våra norrbottniska ungdomar, som är morgondagens entreprenörer och anställda, en djup inblick i näringslivets villkor.

Forskning visar att de som driver ett UF-företag under sin skolgång inte bara startar fler och mer livskraftiga företag, att driva ett UF-företag ökar även chansen att gå vidare till högre studier, chansen att bli chef, ger en högre snittlön och minskar risken för arbetslöshet. Därför stöttar Norrbottens Handelskammare Ung Företagsamhet Norrbotten.

Fler nyheter