Evenemang

Webbinarium: Verktyg för att förebygga ekonomisk brottslighet

Välkommen till ett kostnadsfritt webbinarium om ekobrott den 7 december med Anna Lundström, Brottsförebyggande specialist på Ekobrottsmyndigheten!

Webbinariet arrangeras av Norrbottens Handelskammares upphandlingsråd.

Arbetslivskriminalitet är ett allvarligt samhällsproblem som drabbar arbetstagare, företag, samhället och statsfinanserna. Det handlar om allt från svart arbetskraft, skattebrott, brott mot arbetsmiljölagar och utnyttjande av välfärdssystemet till stölder, överfakturering och mutor.

Den 7 december kommer Anna Lundström att berätta om riskerna för ekonomisk brottslighet och arbetslivskriminalitet som Ekobrottsmyndigheten ser kopplat till investeringarna i norra Sverige, vilka utmaningar det finns med att bekämpa brottsligheten men även vilka möjligheter vi har att tillsammans förebygga arbetslivskriminalitet. Anna Lundström kommer även att berätta mera om vilka kontroller och analyser företag kan genomföra för att upptäcka oseriösa aktörer och företag samt om hur upphandling kan användas som ett verktyg för att förebygga arbetslivskriminalitet.

Agenda
  • Allmänt om ekobrott
  • Investeringarna i norr med risker och utmaningar
  • Förebygga arbetslivskriminalitet genom upphandling
Registrering

Registrera dig här senast den 5 december!

Länken till webbinariet på Microsoft Teams skickas ut via mail den 6 december. Webbinariet är kostnadsfritt.

Datum:
7 december

Tid:
11:30 - 13:00