Kommunikativ marknadskoordinator

24 november 2022
Vem är du?

Vill du göra skillnad för regionens företag? Gillar du variation, frihet under ansvar och en roll som innebär många kontaktytor både internt och externt? Då är detta jobbet för dig!

Som person är du lyhörd, strukturerad och kommunikativ med social kompetens och ett affärsmässigt förhållningssätt samt van att självständigt driva arbetet framåt med verksamhetsnytta i fokus. Du trivs i en omväxlande vardag där du sätter dig snabbt in i olika frågor och sammanhang. Du gillar ordning och reda samt har god struktur i ditt arbetssätt. Du är nyfiken och en naturlig omvärldsbevakare som också har lätt för att ta till dig ny teknik. För att du ska trivas hos oss bör du ha insikt i företagande och intresse i samhällsfrågor.

Du har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande. Erfarenhet av liknande roller/arbetsuppgifter är meriterande. Vi kommer lägga stor vikt vid din personlighet och dina drivkrafter.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder ett spännande och omväxlande jobb där du är med och gör skillnad för regionens företag. Du kommer att få ett stort nätverk så väl i regionen som nationellt och internationellt. I det dagliga arbetet kan det svänga snabbt, beroende på vad som är aktuellt och viktigt för näringslivet och våra medlemsföretag. Det kan röra sig om att publicera innehåll på våra sociala medier, skriva debattartiklar och remissvar, presentera Norrbottens näringsliv för olika aktörer, utfärda handelsdokument eller sammanställa information. Du kommer att vara en viktig medarbetare i planering och genomförande av olika aktiviteter i våra sociala medier , samt i aktiviteter som ambassadörsbesök, rundabordssamtal med företag och webinarier/seminarier. I arbetet ingår att representera Norrbottens Handelskammare utåt mot våra medlemsföretag, samarbetspartners och andra intressenter.

Arbetet innebär bland annat att du:

  • Är involverad i projekt, nationella som internationella, som Handelskammaren driver och där kommunikationen står i fokus. Du hjälper till att utfärda handelsdokument till våra medlemsföretag samt koordinerar medlemsaktiviteter – ta helhetsansvar inför, under och efter aktiviteten.
  • Planerar, producerar och koordinerar innehåll för vår webb, nyhetsbrev samt sociala medier (Linkedin, och Facebook ) och ser till att det har en röd tråd och att Norrbottens Handelskammares varumärke stärks.

Agerar stöttepelare till dina kollegors arbete med projekt, rapporter, nyhetsbrev, debattartiklar, krönikor eller liknande. Detta innebär att du behöver vara språkligt kompetent och intresserad av företagande och samhällsfrågor; både stötta vad gäller det grammatiska, men även förtydliga och lyfta fram budskap vid behov ta fram grafiska omslagsbilder och liknande som rimmar med vår grafiska profil.

Vilka är vi?

Norrbottens Handelskammare är en politisk obunden medlemsägd näringslivsorganisation. Vårt uppdrag är att företräda medlemmars intresse oavsett bransch och storlek för att främja ökad tillväxt för näringslivet i Norrbotten. Varje Handelskammare är helt fristående och ingår i ett nätverk med 11 Handelskamrar i Sverige och 12 000 Handelskamrar globalt. Norrbottens Handelskammare företräder drygt 300 företag, som tillsammans har 26000 anställda och omsätter 132 miljarder.

Norrbotten är just nu skyltfönstret ut mot övriga världen när det gäller investeringar i den framtidsinriktade industrin, och som marknadskoordinator hos oss har du möjlighet att göra skillnad för företagen i Norrbotten. Vi arbetar alltid med medlemsföretagens bästa i fokus och vågar prova olika tillvägagångssätt för att främja det norrbottniska näringslivet. Internationell handel, infrastruktur och kompetens är grundpelare i vårt arbete. Vi tror på en arbetsmiljö där vi hjälper varandra över gränserna, är prestigelösa och nytänkande och där det är högt i tak. Det ska vara roligt att arbeta för Norrbottens näringsliv.

Vi erbjuder ett mycket stimulerande och omväxlande arbete i ett engagerat team. Vi är en arbetsplats med fin gemenskap och korta beslutsvägar från förslag till genomförande. Kollegorna är drivna, engagerade och kreativa, och vi skapar och driver arbetet framåt tillsammans. Du kommer därför att bli en viktig medarbetare i vårt team, där ditt driv och dina idéer för oss framåt.

Vår huvuduppgift är att skapa bättre förutsättningar för Norrbottens näringsliv. Detta gör vi genom påverkansarbete och opinionsbildning gentemot lokala, regionala och nationella politiker. Vi genomför medlemsaktiviteter, representerar Norrbottens näringsliv i många olika sammanhang samt driver gränsöverskridande projekt med Norge och Finland. Handelskammaren är en arbetsplats som präglas av högt tempo och snabba förändringar i en internationell kontext. Du som medarbetare är avgörande för vår framgång, du är en del i en helhet och din kompetens bidrar till regionens utveckling. Vi strävar efter att du ska ha tydliga mandat och ansvar för att kunna verka professionellt. Vi ser att kompetensen hos våra medarbetare är vår främsta konkurrensfördel.

Övrigt:

Placeringsort Luleå.

Resor inom och utanför landet kan förekomma.

Tillträde efter överenskommelse.

Anställningsform: Heltid.

Sista dag att ansöka är den 4 januari 2023. Urval sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan redan idag!

[email protected]

Fler nyheter

21 nov 2022

Logistikdag Norr firade 10-årsjubileum!

Den 9 november firade Logistikdag Norr 10-årsjubileum med 240 anmälda deltagare – vilket är ett nytt deltagarrekord och kvitto på...

EvenemangInfrastrukturNyheterNyhetskategorier
18 nov 2022

Månadens medlemsföretag: Green Cargo

Green Cargo levererar hållbara logistiklösningar och är en viktig del av skandinaviskt näringsliv. 95 procent av Green Cargos transportarbete sker...

InfrastrukturMånadens medlemsföretagNyheterNyhetskategorier
16 nov 2022

Norrbottens Handelskammares remissvar om Arlanda Flygplats

Den 31 oktober lämnade Norrbottens Handelskammare in ett remissvar gällande Arlanda flygplats till infrastrukturdepartementet på Regeringskansliet. Detta är en sammanfattning. ...

InfrastrukturNyheterNyhetskategorier